De geschiedenis van het orkest

De Toekomst is opgericht in 1982 en is voortgekomen uit orkest 'de Eendracht' uit Kolhorn.
 

Bestuur van het eerste uur

Maja de Jong voorzitter, Arie Visser secretaris, Magreet Strijder penningmeester.
 

Het was een hele klus om een vereniging op poten te zetten

Repetitieruimte regelen, vanaf het begin bij Puck en Max in De Fortuin, die het initiatief van harte ondersteunden. De eerste jaren was de zaal nog niet zo luxe als nu. De repetities en concerten waren met de jas aan. 

  • Leden werven 
  • Bestuursleden
  • Statuten maken
  • Dirigent zoeken
  • Geld!! voor instrumenten en bladmuziek en allerlei andere kosten: reiskosten voor de dirigent mijnheer Moone, Bumarechten, papier, enveloppen, postzegels, posters. 

Gelukkig was er veel solidariteit onder verenigingen in de omgeving. We hebben veel bladmuziek en instrumenten kunnen lenen of voor een habbekrats kopen. B.v. 4 of 5 klarinetten voor 50 gulden. Ze moesten nog wel gereviseerd worden voor 150 gulden totaal. Kom daar nu nog maar eens om! 

Destijds droeg de gemeente Barsingerhorn ook al bij met subsidie en via het ´prins Bernhard Fonds´ kwam ook nog wat geld binnen.

Het orkest heeft meestal een ledental tussen 20-25. 

De Toekomst heeft inmiddels zijn 4e dirigent. We zijn begonnen met mijnheer Moone, daarna Gerrit Snip. Gerrit ging weer varen en Simon Tijsen kwam dirigeren. Toen Steffen Snip met het conservatorium begon heeft hij het stokje over genomen.

Ook de muziekkeuze heeft zich ontwikkeld. Begonnen als echt harmonieorkest, met het traditionele 'marsie toe' tijdens repetities, tot een veelzijdig orkest. We spelen veel bigbandrepertoire, maar ook filmmuziek, lichte klassiek, pop en meezingers.